Filmernas handling ...
Fakta
Filmografi
Filmer 1977-90
Filmer 1992-2000
Bildgalleri
- DÖDLIGT VAPEN 3 -
I ett parkeringshus ligger en kraftig tidsinställd bomb. Först på plats är Martin Riggs och Roger Murtaugh. Trots Murtaughs varningar kan inte Riggs hålla fingrarna i styr och när han desarmerar bomben går det inte riktigt som han tänkt sig. Dagen efter har båda blivit degraderade till patrullerande poliser, vilket stör Murtaugh som bara har åtta dagar kvar till pensionen. Detta stoppar dock inte duon från brottsbekämpning. Ur ett av polisens förråd har en ansenlig mängd vapen stulits. Riggs och Murtaugh börjar utredan härvan, som även intresserar polisens internavdelning. Polisen Lorna Cole (Rene Russo) misstänker att poliser är inblandade och hon vill gärna själv lösa fallet utan hjälp från Riggs och Murtaugh. Riggs blir helt besatt av att hinna först.
Den knarkligasom Riggs och Murtaugh också kommit på använder just stulna polisvapen och ligans ledare är en f.d. polis, Jack Travis, som numera blivit superbrottsling.
Riggs inleder ett förhållande med Cole och tillsammans lyckas de spränga vapenligan.
På avskedspartyt tillkännager Murtaugh att han tänker återvända till polisarbetet, till sin familjs stora sorg.
Mitt betyg: 4+ (Kanske bäst av alla "Dödligt Vapen"-filmer)


- EVIGT UNG -
Året är 1939. Daniel McCormick (Mel) är en oförvägen ung testpilot för det nybildade bolaget Air Corps. Hans bäste vän, Harry Finley, håller på med hemliga experiment och de två vännerna firar när Harrys första experiment, att frysa ner en kyckling och få den att leva igen, lyckas. Senare inbjuds Daniel och hans flickvän Helen till en grillfest hos Harry och hans fru Blanche, där de får reda på att Blanche är med barn. Nästa dag försöker Daniel fria till Helen, men det går inte som han tänkt sig. Han får inte ut orden ur munnen och Helen går. Men ute på gatan blir hon påkörd oh hamnar i coma. Läkarna säger att chansen att hon vaknar är minimal och Daniel är bedrövad.
Sex månader senare har fortfarande inget hänt. Han får reda på att Harry är redo för att frysa in en människa. Men personen som var frivillig får ett förhinder. Daniel ställer upp, eftersom han anser att han inte har något att leva för längre när inte Helen finns. Harry försöker intala honom att det fortfarande finns en chans, men Daniel har bestämt sig. De fryser ner honom, men när Harry dör glöms det bort oh istället för att väckas upp ett år senare får han ligga kvar.
1992. 10-årige Nat bor med sin mamma Claire (Jamie Lee Curtis), en ensamstående sjuksköterska. Han och bäste vännen Felix utforskar ett gammalt militärt magasin och hittar Harrys nedfrysningsmaskin. Glada låtsas pojkarna att det är en ubåt, men plötsligt öppnas den och de hittar en man under skynket. Mannen greppar tag i Nats jacka och de flyr skräckslaget. Ingen tror på deras historia och Claire tror att det är en rövarhistoria för att han blivit av med jackan.
Daniel lämnar magasinsbyggnaden och upptäcker att han varit borta i 53 år. Han försöker berätta detta för en ung arméofficer som genast tillkallar vakter. Daniel går därifrån och går hem till Nat för att lämna tillbaka hans jacka. De skriker när de ser "döingen" i dörröppningen och rusar upp i sin trädkoja. Daniel springer efter och förklarar att han inte vill göra dem illa. Nat låter honom bo i kojan och ger honom mat och kläder.
En kväll ser Daniel att Claire blir slagen av en f.d. pojkvän och rusar in för att försvara henne. Hon låter honom sova på soffan tills han hittar sin vän Harry. Nat och Daniel blir nära vänner och Nat hittar fadern han aldrig hade. Han får bl.a. lära sig hur man flyger och får råd om kärleken.
Daniel försöker förgäves hitta Harry trots ihärdiga försök. När han ska laga taket trillar han ner och hamnar på sjukhus. Läkarna blir misstänkta när de får fram egendomliga värden och polisen belarmar sjukhuset. Claire och Nat smugglar ut Daniel och Claire berättar att någon som kände Harry ringt och de åker hem till adressen.Det visar sig vara Harrys dotter, som sparat alla gamla ritningar till nedfrysningen. Plötsligt hittar Daniel ett gammalt foto på Harrys dotter och Helen. Då får hn veta att Helen fortfarande lever. Daniel åldras i rekordfart. Han lånar ett flygplan från en flygplansutställning i staden och flyger bort mot huset vid havet där han och Helen planerat att bo.
Claire överlämnar ritningarna till polisen, men märker att Nat är borta. Han har smugit upp i planet och när Daniel inte klarar av att flyga tar Nat över och landar planet utanför huset. Daniel finner Helen och vågar änligen fria.
Mitt betyg: 5 (Charmig historia)


- MANNEN UTAN ANSIKTE -
Hans ansikte är vanställt och hans själ har djupa ärr. Justin McLeod (Mel) har efter en fruktansvärd olycka dragit sig tillbaka från civilisationen till ett hus på en ödslig strand i Maine. Ingen vågar närma sig. Utom Chuck, en modig liten 12-åring som tappat tron på framtiden sedan hans pappa försvunnit och han vantrivs hos sin mamma, styvfar och halvsyskon. Han är fast besluten att klara inträdesprovet till sin pappas gamla militärhögskola och han söker hjälp av McLeod, som varit lärare i matte och latin. De blir vänner till hela byns förskräckelse eftersom det cirkulerar rykten om att McLeod förgripit sig på små pojkar. Chuck försvarar sin enda riktiga vän, som några år senare får bevittna sin privatelev ta sin efterlängtade militärexamen.
Mitt betyg: 4+ (Mycket bra och välgjord film där Mel för en gång skull får spela ful)

- MAVERICK -
Bret Maverick (Mel) kommer till staden Crystal River i hopp om att vinna 3000 dollar, som fattas till de 25000 dollar det kostar att vara med i Three Rivers Poker Championship. I saloonen ansluter han sig till ett pokergäng som bland annat består av Angel, äventyrerskan AnnaBelle Bransford (Jodie Foster) och revolverynglingen Johnny Hardin. När Maverick börjar vinna avvärjer han en utmaning från Jeff, men börjar få trubbel med Angel när ett gäng hämndlystna bovar stormar in och söker efter honom. Han klår upp dem allihop till åskådarnas stora förtjusning. Samma kväll kommer AnnaBelle till Mavericks rum, men bara för att stjäla hans plånbok.
Maverick besöker bankdirektören Eugene för att inkassera en skuld, när banken rånas och han blir av med sin plånbok igen. Han förjer med AnnaBelle, som får beskydd av sheriff Zane Cooper på diligensen. På vägen träffar de på en grupp missionärer som blivit rånade av ett gäng föreställande indianer. Maverick, AnnaBelle och Cooper spårar upp gänget och återställer de stulna pengarna till missionärerna. Då dyker det upp ett stort antal krigsmålade och verkliga indianer. Maverick anmäler sig frivilligt sm offer och tas tillfånga av indianerna. Indianhövdingen, som är Mavericks gamle vän Joseph, är skyldig honom pengar. Joseph föreslår att en rysk ärkehertig, som är på safari och campar strax intill, kanske kommer att betala bra för att få skjuta en indian. Maverick klär ut sig till indian, låtsas bli skjuten och inkasserar 1000 dollar.
Han ger sig av mot pokertävlingen, men råkar ut för Angel och hans gäng. Maverick hängs upp i ett träd sittande på hästryggen och Angel släpper ut en massa ormar ur en säck. Han räknar med att det hela ska lösa sig av sig självt, men Maverick lyckas ta sig därifrån när grenen repet är fäst vid går av.
Ombord på flodfångaren hittar Maverick Angel och hans två hantlangare och AnnaBelle, som liksom Maverick själv, fortfarande saknar några tusen till insatsen. Kommendör Duval förklarar mästerskapstävlingen öppnad och 40 spelare lägger 25000 dollar var, övervakade av Cooper.
AnnaBelle låser in Maverick på hans rum, men han lyckas ta sig till tävlingen i sista stund innan tiden för infinnandet är slut.
I finalen är det Maverick, AnnaBelle, Angel och Duval som spelar. Maverick vinner. Angel och hans hantlangare drar sina vapen, men blir nedskjutna.
Därefter försvinner Cooper med den halva miljonen sedan han han hotat alla ombordvarande i pokerhallen. Senare, på kvällen, dyker hans medbrottsling Duval upp och riktar en revolver mot honom.
Just då kommer Maverick, tar pengarna och lämnar de andra två grälande. I ett badhus i New Orleans kopplar Maverick av när Cooper dyker upp. Det visar sig då att Cooper är Mavericks far. När de båda ligger och lögar sig kommer AnnaBelle. Hon riktar sin pistol mot dem, tar pengarna och försvinner. När hon gått avslöjar Maverick att han har hälften av pengarna i stöveln och han ser fram emot att få tillbaka resten.
Mitt betyg: 4+ (Underhållande och skrattframkallande)


- BRAVEHEART -
Utspelar sig i Skottland i slutet av 1200-talet. Med våld kräver kung Edward I av England feodal överhöghet av den skotska kronan och landet. Prima Nocte införs - en rättighet som tillåter de engelska adelsmännen att lägra varje nygift skotsk kvinna av ofrälse börd på bröllopsnatten.
Under motståndet plundas en liten skotsk by och den lille William Wallace blir föräldralös. Han flyr därefter med sin farbror.
När William (Mel) återvänder som vuxen, finner han engelska garnisoner i hela södra Skottland. Han gifter sig med sin barndomskärlek Murron; i hemlighet på grund av de engelska adelsmännens rättighet. Men de avslöjas och när hon nästan våldtas av engelska soldater försöker William hjälpa henne att fly, men soldaterna får tag på henne, binder henne vid en stolpe och skär halsen av henne. William kommer tillbaka och dräper mördarna brutalt. Han blir en symbol för motståndet, medan de skotska adelsmännen håller sig undan, och leder en trashankararmé till seger vid Stirling Bridge. De skotska adelsmännen adlar Wallace och dubbar honom till "Guardian of Scotland". När han börjar plundra städer i norra England sänder kung Edward Isabelle, en fransk prinsessa som är gift med hans homosexuelle son, för att söka vapenvila. Hon blir förälskad i Wallace och varnar honom för kung Edwards svek. De skotska adelsmännen, bland dem Robert the Bruce, för binder sig att hjälpa Wallace. Men i slaget vid Falkirk överger adelsmännen honom och han lider nederlag. Han ligger skadad på marken, och när engelsmännen dyker upp räddar Robert honom och ångrar sitt svek när han ser Wallaces sårade ansiktsuttryck.
Än en gång sänder sedan kung Edward Isabelle för att förhandla med Wallace. den här gången älskar de med varandra.
Wallace börjar hämnas mot flera av de skotska adelsmän som övergav honom vid Falkirk. Men han blir förådd och för till London där han blir dömd till döden för förräderi 1305.
Isabelle vädjar till den dödssjuke kungen att han ska benåda Wallace, men utan resultat. Hon försöker övertala Wallace att be om barmhärtighet och få en snabb död, men han är för stolt och låter sig torteras till publikens jubel. Han får en sista chans att be om barmhärtighet, men istället får att ge upp samlar han sina sista krafter och skriker: "Frihet!" Han ser Murron i publiken och ler. Sedan hugger de halsen av honom.
Senare griper Robert the Bruce till vapen mot engelsmännen och i det stora slaget vid Bannockburn 1314, åkallar han Wallaces namn och går mot en seger som fastställer Skottlands oberoende.
Mitt betyg: 5 (Storslagen och välgjord film som tveklöst förtjänade sina fem Oscars 1996)


- RANSOM -
Tom Mullen (Mel) är en stormrik flygbolagsägare i New York, som är van vid att alltid driva igenom sin vilja i stenhårda affärsförhandlingar. Han viker aldrig en tum och ger aldrig någon pardon. Han lever gott tillsammans med hustrun Kate och 9-årige sonen Sean i en stor våning på östra Manhattan. Eftersom Tom är en förmögen megakändis drar han också åt sig den undre världens blickar.
En dag slår man iskallt till och kidnappar Sean på en barnuppfinnartävling i Central Park när föräldrarna vänt bort blicken för några sekunder. Tom och Kate letar febrilt utan resultat. När de kommer hem får de ett chockerande e-mail där de ser sin son ligga fastbunden på en säng och en röst som kräver 2 miljoner dollar i lösensumma. Tom och Kate kallar in polisen och FBI som snabbt iscensätter en räddningsoperation.
Kidnappargänget består av Maris, som arbetat med catering hos Tom, bröderna Clark och Cubby, samt den enkelspårige Miles. Huvudet bakom gänget, Jimmy Shaker, är polis och känner till de vanliga knepen polisen använder vid kidnappningar. Tom, som själv tar hand om överlämningen, får därför gå igenom diverse olägenheter för att avvärja alla försök att spåra kidnapparen, innan han får den slutliga instruktionen per telefon. Men när han överlämnat pengarna dyker FBI upp och det slutar med att en av kidnapparna blir skjuten och dör just när han ska avslöja var Sean befinner sig.
Kidnapparna blir smått nervösa, men bestämmer ett nytt överlämningsförsök. Tom ger sig iväg igen, men på vägen ångrar han sig och beslutar sig för att själv se till att få tillbaka sin son, med ett sätt som chockerar polisen, kidnapparna och hans egen fru.
I ett känsloladdat tal direktsänt i TV drar han tillbaka lösensumman och utfäster den som skottpengar på kidnapparen eftersom han är övertygad om att sonen kommer att dö i vilket fall som helst.
Polisen försöker förgäves få honom att ta tillbaka skottpengarna coh förklarar att hans chanser att få tillbaka Sean levande nu minskat betydligt. Men Tom låter sig inte kuvas; han är säker på att hans drag ska få kidnapparen att tro att han handlar med en knäppskalle och ge upp.
Kidnapparna är nu ännu nervösare och hotar med att döda Sean om Tom inte betalar. De lockar till sig Kate och misshandlar henne tills hon lovar att övertala Tom. Men istället för att betala går han ut till reportrarna på gatan och i TV fördubblar han belöningen till 4 miljoner dollar till den som lyckas hitta kidnapparen.
Jimmy Shaker ringer Tom för att försöka övertala honom en sista gång, men Tom är benhård. De blir båda förbannade och ren ilska skjuter Jimmy av ett skott som skrämmer livet ur Tom, Kate och FBI. De är nu övertygade om att Sean är död, Tom förstår vilket misstag han begått och Jimmy börjar inse att han inte kommer undan. han skjuter de övriga kidnapparna brutalt, hämtar Sean och överlämnar honom till polisen och hans föräldrar. Han blir klassad som hjälte och kommer hem till Tom för att inkassera de 4 miljonerna. Men just när Tom ska skriva på checken kommer Sean. När han ser Jimmy kissar han på sig av skräck. Tom förstår att något är galet och Jimmy läser hans tankar. Han tar upp sin pistol och tvingar Tom att ringa banken och be dem överföra pengarna, men Tom får honom att följa med till banken istället. Där blir det uppståndelse när folk som känner igen dem börjar applådera och ta kort.
När överföringen är avslutad meddelas att det att Jimmy är den skyldige och utanför kommer poliser fram för att häkta honom. Till slut skjuter en annan polis honom. När han ligger försöker han ta upp en pistol och skjuta Tom, men han är snabbtänkt och skjuter ett sista skott som döda Jimmy.
Mitt betyg: 5- (Oerhört spännande historia)


- SAMMANSVÄRJNINGEN -
New York-taxichauffören Jerry Fletcher (Mel) är besatt av konspirationer och ger ut en nyhetsbulletin kallad Conspiracy Theory. Han ser bevis på olycksbådande sammansvärjningar nästan överallt. Han är förälskad - eller också besatt - i Alice Sutton (Julia Roberts), en intelligent, om än skeptisk, advokat vid åklagarmyndigheten. Han förföljer henne och kommer med sina otroliga teorier till hennes arbete, vilket retar gallfeber på hela myndigheten.
Jerry minns nästan ingenting av sitt förflutna och nu tror han att okända män är ute efter honom och USA:s president.
En dag kidnappas Jerry och under tortyr biter han näsan av sin förhörsledare, doctor Jonas, och flyr. När han försöker berätta för Alice vad han genomgått arresteras han, tas till sjukhus och får rogivande medel. Innan han förlorar medvetandet ber han Alice att byta sjukhusjournal med den andre patienten på rummet. Nästa dag har denne dött i hjärtattack. När man ska identifiera liket ser Alice att CIA-läkaren, Jonas, har näsan i bandage. Jerry lyckas fly från sjukhuset, tar kontakt med Alice och ger henne en lista på de fem prenumeranter som har Conspiracy Theory. När agenter angriper Jerrys lägenhet lyckas både Alice och han undkomma.
Då Alice ska spåra de fem prenumeranterna upptäcker han att alla utom en nyligen avlidit. När hon besöker honom visar det sig vara Jonas, en person som håller på med kalla kriget-experiment genom att meddelst hallocinogener etc göra människor till mördare. Han berättar för Alice att teknologin blivit stulen och att Jerry, en av hans försökskaniner, dödat hennes far, en domare. Jonas visar ett foto föreställande henne, som övertygar henne att hjälpa till att fånga Jerry. Alice går till möte med Jerry, som tar henne till platsen för faderns död - dennes stall. Jerry försöker minnas vad som hänt. Alice frågar Jerry om han dödat hennes far, då han börjar minnas hur fadern berättat för honon om Jonas forskningar. Fadern hade gett Jerry fotot och bett honom om att ta hand om Alice, vilket han också gjort, men han kunde inte hindra att fadern mördades. Alice tror honom och vill hjälpa, men Jonas anländer, Jerry tas tillfånga medan Alice lyckas fly.
Hon spårar senare Jerry till ett övergivet mentalsjukhus, där han får olika psykiska mediciner. Alice hör honom sjunga genom en ventil och hittar honom i en fuktig källare. När de försöker fly blir Jerry skjuten och Alice skjuter Jonas.
Hon besöker Jerrys grav och tar en ridtur. Jerry ser henne från en bil och en agent förklarar att så länge som Jerry förmodas vara död är Alice säker.
Mitt betyg: 4- (Konstig film som kan vara lite svårbegriplig om man inte är vaken. Men storyn blir ganska logisk när man kommer fram till slutet)

- DÖDLIGT VAPEN 4 -

Under en fisketur blir poliskollegorna Martin Riggs och Roger Murtaugh inblandade i organiserad människosmuggling av kineser till USA, vilket senare leder dem till ett asiatiskt brottssyndikat vars ledare, Wah Sing Ku, har ett ovanligt starkt hämndbegär. Riggs och Murtaugh får hjälp av privatdetektiven Leo Getz, en stor beundrare av radarparet, och den unge polisen Lee Butters, som dock inte är Murtaughs favorit. Ett spår leder till att Riggs och Murtaugh upptäcker en omfattande tryckeriverksamhet av falska kinesiska sedlar, som ska användas till att köpa loss några ledande män inom ett brottssyndikat. Vid slutuppgörelsen, då Riggs och Murtaugh spelar ut två brottsorganisationer mot varandra, dödas de flesta och de två poliserna kan efter en lång och utdragen kamp döda Wah Sing Ku. Riggs faller i vattnet och fastnar, och Murtaugh lyckas rädda hans liv så att han i tid får närvara vid hans och sambon Lorna Coles första barns födelse. I samma veva får Murtaughs dotter Rianne barn. Att Lee Butters är pappa till barnet hemlighålls för morfar in i det sista.
Mitt betyg: 4
(Riggs och Murtaugh känns inte lika unga längre, men de är roliga fortfarande)

- PAYBACK -
Porter (Mel) och Val Resnick rånar några kinesiska gangstrar. Porters hustru Lynn kör flyktbilen. Val upptäcker att bytet endast är 140 000 dollar. Han behöver 130 000 för att köpa in sig i den kriminella organisationen, "the Outfit". Tillsammans med Lynn lurar han Porter, skjuter honom och kör iväg med pengarna. Men Porter överlever och beslutar sig för attta tillbaka sin andel av pengarna och hämnas på Resnick.
Porter får fatt i Lynn som han försöker kurera från hennes heroinmissbruk. Men hon tar en överdos med undangömd narkotika. Porter spårar upp hennes leverantör, Stegman. När han konfronterar Stegman får han de två korrupta poliserna Hicks och Learys ögon på sig. Porter söker upp sin f.d. flickvän Rosie, en callgirl som arbetar för the Outfit. Hon berättar för Porter var han kan hitta Resnick, varpå han söker upp honom och kräver sin andel av pengarna. Resnick tar hjälp av Outfit-bossen Carter och tipsar, genom Pearl, de kinesiska gängen var Porter finns. Hicks och Leary räddar honom från kineserna, Porter får tag i Resnick och lyckas få reda på vem som är chef över Outfit innan han skjuter honom. Sedan kräver han sina 70 000 dollar av Carter, men ingen tar honom på allvar. Inte förrän han skjutit Carter, och med hjälp av Rosie, kidnappat högsta Outfit-bossen, Bronsons son. När de ska överlämna pengarna till Porter misshandlar de honom tills han slutligen avslöjar var sonen finns. Men han uppger fel adress, och istället sprängs byggnaden där Bronson befinner sig. Trots förföljelse av kineserna och övervakning av Hicks och Leary kan Porter och Rosie slutligen ge sig av till Canada med 140 000 dollar. Bronson hade missuppfattat lösensumman...
Mitt betyg: 3- (Inte speciellt bra faktiskt)


- PATRIOTEN -

Utspelar sig i South Carolina och grundar sig på Benjamin Martins (Mel) liv under frihetskriget. Mot fransmännen och indianerna visade han stort hjältemod, men drog sig sedan tillbaka, köpte ett plantage och gifte sig med en kvinna som skänkte honom sju barn. När Martins älskade hustru dog gällde det bara för Martin att leva ifred, fostra barnen och sköta den blomstrade plantagen. En konflikt med "Rödrockarna", d.v.s. engelsmännen, hotar och Martin blir ombedd att gå ut i krig, men vägrar med tanke på ansvaret över sina barn. Situationen förvärras av att äldste sonen, Gabriel Martin, trotsar sin far och ansluter sig till frihetskämparna. När Gabriel rövas bort av engelsmännen och en av de yngre sönerna kallblodigt dödas tvingas Benjamin ofrivilligt ut i kriget. Han lyckas ta sin son tillbaka,
Mitt betyg: 4 (Känns stor, men är ganska tom)

- VAD KVINNOR VILL HA -
Nick Marshall (Mel) är en dryg och okänslig reklamare som bryr sig mer om sig själv än sina flickvänner och 15-åriga dotter.
Han blir förbannad när reklambyrån anställer en kvinna, Darcy (Helen Hunt), till chef istället för honom. Han tycker att kvinnor börjar få för mycket plats.
Vid ett möte delar Darcy ut rosa kartonger med damartiklar, såsom pushup-BH och hårvax, till de anställda för att de ska bli inspirerade till en ny reklamkampanj.
Nick beslutar sig för att leva sig in i rollen totalt och vaxar benen och provar strumpbyxor. Hans dotter och hennes pojkvän överraskar honom och han förklarar sig. I badet tappar han en hårfön och den elektriska stöten ger honom en förmåga att höra vad alla kvinnor tänker. Detta driver honom först till vansinne och han besöker en läkare. Men hon tycker att han har världens tur och borde utnyttja det.
Hans nya förmåga förändrar honom totalt. Han blir en ödmjuk, vänlig och känslosam svärmorsdröm som shoppar balklänning med sin dotter och agerar psykiater åt sina kvinnliga kolleger.
Men han stjäler också deras idéer innan de hunnit säga dem själv. Darcy upptäcker att han inte var så kall och hemsk som hon trodde och blir kär i honom.
Han hör hur olycklig den ensamma receptionisten är och när hon inte kommer till jobbet en dag åker han hem till henne för att fråga hur det är med henne. På vägen dit drabbas han av ett åskväder och när blixten slår ner försvinner hans förmåga. Det upptäcker han när han kommer hem till receptionisten. Han tröstar henne och hon lovar att komma tillbaka.
Darcy avskedas för att hon inte gjort det jobb hon skulle och Nick skyndar vidare hem till henne och erkänner att han stulit alla hennes idéer för att själv få jobbet. Hon förlåter honom och de kysser varandra.

Mitt betyg: 5 (Suveränt rolig och charmig, inte lik någon annan Mel-film)

- WE WERE SOLDIERS -
Året är 1965 och USA är i krig mot Nordvietnam. Löjtnant Hal Moore (Mel) är överbefälhavare över flygkavalleriets pluton 7 under ett av Vietnamkrigets värsta slag. Han är en född ledare och engagered i sina trupper. Målet är La Drang Valley, kallad "Dödens dal". När han förbereder sina trupper avger han ett gripande löfte till sina soldater och deras familjer: att inte lämna någon kvar - död eller levande.
Motståndet var dock värre än någon kunnat ana och utgången blev inte riktigt som man önskat.
Under de två åren Hal är borta tar hans fru på sin uppdraget som dödsbudlämnare till sina förkrossade väninnor. När taxin stannar utanför hennes egen dörr befarar hon det värsta. Men den här gången är det ett glädjande besked: Hal är hemma.
Mitt betyg: 4- (Skickligt gjorda krigsscener. Har ingen direkt handling förutom just slaget)

- SIGNS -
Bonden och änkemannen Graham Hess (Mel) lever på en gård med sin bror och sina barn. En dag upptäcker han ett meddelande, ett invecklat mönster av cirklar och linjer utformat i hans sädesfält. Det är utomjordingar som landat och de är inte vänliga.
Mitt betyg: 3+ (Har en seriös ton och är stundtals riktigt läskig, men med utomjordingar i handlingen blir det lite smålöjligt)