2004-07-29 SINGAPORE, Singapore
Jag har nått min första anhalt, Singapore, efter mellanlandning i London. Kön till incheckningen på Kastrup var så lång att jag inte trodde jag skulle hinna! Boardingen hade också redan börjat när jag kom fram till gaten. Stressig morgon...
Men Singapore är en mycket bra flygplats för här finns gratis Internet!
Jag landade kl. 8 imorse och mitt nästa flyg, som ska ta mig till Darwin och sedan vidare via Alice Springs till Ayers Rock, lyfter kl. 22:15. Snart med andra ord...
Jag landade kl. 8 imorse och mitt nästa flyg, som ska ta mig till Darwin och sedan vidare via Alice Springs till Ayers Rock, lyfter kl. 22:15. Snart med andra ord...

Gick runt i stan idag. Tittade på lite sevärdheter som Raffles Hotel, Padang där bl.a. Parlamentet ligger och skyskrapeområdet Raffles Place. Gick i några shopping centers och i affärerna på Orchard Road. Träffade en man som jag inte blev av med förrän efter 40 minuter... Han var ganska dryg!
Annars är det en trevlig stad. Den är ju känd för att vara ren och det kan jag hålla med om! Vet inte hur många städare jag sett på gatorna idag...

2004-07-30 RED RED SAND, Ayers Rock Resort, Australien

Jag har nu landat i Ayers Rock Resort, eller Yulara, efter mellanlandningar i Darwin och Alice Springs. Blev intervjuad ett par gånger i Darwin och de kollade igenom min väska. Hade missat att deklarera choklad, men det slutade bra ändå. På flyget till Alice satt jag och fantiserade om en dusch på flygplatsen. Och vad ser jag när jag kommer in på toan? En dusch! Helt underbart! Hade ingen handduk förstås så jag fick lufttorka!
Efter 8 flyg och 27 timmar i luften på en vecka kändes det nästan konstigt att inte flyga idag!

Det blev lite stressigt när jag kom fram för jag ville hänga med på en tur nu i eftermiddags. Och min väska hade slängts av på fel hotell. Jag köpte en Uluru Express-biljett och åkte ut dit vid halv fyra. Där blev jag avsläppt på en parkering och skulle gå till en annan. Där fanns olika vandringsleder att välja på. Tog en snabb promenad kring halva berget. Det skulle ta 3-4 timmar men jag gjorde det på 1 timme och 15 minuter så den tiden var ganska väl tilltagen... Tur det för jag hade totalt 1 timme och 40 minuter på mig.
Jag gick också upp en bit på berget (det är vansinnigt brant!) innan jag blev hämtad. Åkte vidare till utsiktsplatsen för solnedgången och såg berget skimra i rött. Mycket vackert!
Efter de tre veckorna i Österrike har jag fortfarande tyskan i huvudet. Sa "Bitte?" till en kvinna på planet och "Entschuldigung" har jag klämt ur mig ett par gånger också. Men det blir väl bättre snart!
Imorgon fortsätter äventyren i the Outback!

Uluru

2004-07-31 KINGS CANYON, Ayers Rock Resort, Australien

Idag gick jag upp halv fem för att åka med på en tur till Kings Canyon en bit från Ayers Rock Resort. Det var en mäktig upplevelse även denna. På vägen dit stannade vi till på en kamelfarm där man kunde rida på en om man ville. Träffade också mina första kängurur, de var dock inhägnade.

När vi kom fram kunde man välja på två vägar, en lätt i dalens botten på 1 km och en svår på längs toppen på 6 km. De varnade ordentligt för den långa, men jag valde den ändå. Och det var ingenting i jämförelse med den jag gjorde på Gaisberg i Österrike för några veckor sedan!
Man fick fantastiska vyer över djupa klyftor, lummiga oaser och märkliga klippformationer.
På vägen tillbaka såg vi vildhästar. Pratade en del med en amerikansk kille som bor i Melbourne. Han var med igår också.

På kvällen gick jag bort till "centrum" och köpte en hamburgare på ett snabbmatställe. Och så såg jag aboriginer för första gången. Det var också lite kul...

2004-08-01 KATA TJUTA, Cairns, Australien

Idag blev det ännu en tidig morgon eftersom utflykten till Kata Tjuta, eller The Olgas, avgick redan halv sju. Det var svinkallt och jag stod och huttrade ordentligt medan vi såg solen gå upp.
Det blev dags för en ny vandring, Valley of the Winds. Denna var 7,4 km lång och slingrade sig upp och omkring dessa runda stenbumlingar. Mycket imponerande! Man kan inte annat än förundras över hur alla dessa konstiga stenar har bildats.
Och jag är imponerad av mig själv som har vandrat över 2 mil på två dygn! Amerikanen från Melbourne har gjort exakt samma utflykter som jag och vi höll varandra sällskap idag också. Vi började gå mot den andra vandringen, men hann inte fram innan bussen kom. Synd, för jag skulle hunnit innan jag skulle till flygplatsen.

På eftermiddagen tog jag veckans nionde flyg (men den sista för i år!) och landade i Cairns. Det var mörkt när jag kom fram så jag har inte sett så mycket. Hade problem att hitta boende eftersom jag inte bokat tidigare. Trodde det var lugnt... Men en kompis som jag fått kontakt med via Internet, Linda, bokade in mig på hennes hostel och jag ska bo där inatt och flytta till ett annat imorgon.
Det här kan inte ha bättre läge. Vi har balkong med havsutsikt och på andra sidan gatan, intill havet, ligger en jättemysig pool.

The Olgas
2004-08-03 GREEN ISLAND, Cairns, Australien
Den här stan påminner mycket mer om USA än Australien, inte helt olikt Mission Beach i San Diego.
Det enda som verkar finnas här är billiga restauranger, pubar, hostels, utflyktsarrangörer och Internetcaféer. Bra för oss dock! Men jag kommer resa vidare senare i veckan.

Igår fixade jag visumet i mitt pass och badade i lagunen. Mitt första bad på länge! Gött!
Mat ingår i priset på hostlet så det är skönt att slippa laga mat. Man får inte så mycket dock.
Vårt nya hostel är helt okej. Lugnare och känns lite säkrare, men det är längre från stan och havet.

Idag tog jag och Linda en tur till Green Island med båt. Det var en underbar barriärö med korallrev runt omkring. Vi fick låna snorkelutrustning och det kändes som att simma omkring i ett akvarium! Underbara koraller och färgglada fiskar. Jag är ju lite fiskrädd men det var okej att ha dem under mig. Fick lite panik när de simmade uppe vid ytan och det kom stora stim.
På vägen tillbaka såg vi valar!
Ikväll bjöd hostlet på vin, ost, kex, frukt och annat tilltugg. Inte illa!
Imorgon börjar Lindas dykkurs så jag får roa mig själv!

Jag vid lagunen i Cairns

2004-08-05 MERA BAD, Cairns, Australien

Igår bokade jag in två övernattningar i Port Douglas. Har velat om jag skulle åka över dagen eller inte, men det skulle nog bli för stressigt. Samtidigt orkar jag inte packa. Nu blev det så att jag bokade två nätter för då ingick resan upp från Cairns. Vägen upp var jättevacker. Ellis Beach var helt underbart med turkost vatten och kokospalmer.
Hostlet var också helt OK, men efter en tur i stan och till stranden kände jag att jag inte ville vara kvar där längre. Så jag beslutade mig för att bara bo där en natt. Förlorade pengarna för andra natten, men å andra sidan var jag ju tvungen att betala för två natter för att få transporten gratis.

Linda gick aldrig dykkursen så nu kan vi hänga ihop hela veckan! Jag åkte bara hem och lämnade mina saker och sedan åkte vi till Palm Cove. Det är en liten sömning turist- och villaort med en palmstrand. Vi badade i de höga vågorna och åkte sedan vidare till Trinity Beach och badade vidare. Men det var inte lika fint där.

På vägen hem satt jag bredvid en australiensare som bosatt sig i Hälsingland och tyckte det var kul att prata svenska med nån!
Jag har gjort min debut i vänstertrafiken! Lånade en cykel på hostlet och körde bl.a. till den botaniska trädgården.

Palm Cove

2004-08-06 FINDING NEMO?, Cairns, Australien

Idag åkte jag ut på segling i Stora Barriärrevet. Vilken upplevelse! Havet där ute är lika blått som Vira Blåtira-läsk och varmt och skönt är det! Vi fick förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe. Däremellan stannade vi två gånger för snorkling och dykning. Snorklingen var helt fantastisk! Den här gången var det flera gånger bättre än ett akvarium! Vilka vackra fiskar det finns!
Jag skulle prova på att dyka, men jag fick aldrig gå ner eftersom jag inte lyckades tryckutjämna. Det visste jag ju egentligen, men jag tänkte inte på det.
Men snorkling är nästintill lika bra.
Nästa gång vi stannade var det vid ett rev där det fanns en liten vit sandö med underbart mintgrönt kristallklart vatten runtomkring. Hittade en sköldpadda vid korallerna och jag letade efter Nemo för han skulle finnas där. Men han gömde sig under en snäcka nånstans så jag såg inte honom. Men det gjorde inte så mycket, jag såg så mycket annat.
Att ligga och gotta sig på en segelbåt är inte helt fel. På vägen tillbaka fick vi se valar ännu en gång, den här gången mycket närmre.
Vilken dag vi haft! Helt sanslöst! Gör det alla som kommer till Barriärrevet!
Imorgon, på min födelsedag, ska vi resa vidare till Mission Beach.

Jag njuter ombord på segelkatamaranen
Passions of Paradise
2004-08-07 STRANDLIV, Mission Beach, Australien
Vi har anlänt till ett intressant ställe i Mission Beach. Det byggdes som en villa till en familj men gjordes om till hostel. Det är rejält färgglatt och mysigt med terrasser, badrum med jacuzzi, tropisk pool och gratis biljard.
Men man bor ganska trångt, 12 pers. i ett litet rum.

Vi stack till stranden och njöt av ensamheten och palmerna. Men det var väldigt lågt vatten så vi låg mest och plaskade på bottnen!

Eftersom det var min födelsedag gick vi ut och åt på en mysig italiensk på kvällen. Vi åt en helt underbart god pizza och jag beställde två efterrätter! Sen spelade vi lite biljard.

Jag spelar biljard Beach Shack, Mission Beach
2004-08-08 DUNK ISLAND, Mission Beach, Australien
Vi tog en skruttig gammal båt till Dunk Island. Det skulle vara en riktig paradisö, men jag blev lite besviken. Det var mysigt där men stränderna var inga paradisstränder i riktig mening. Längs palmstranden där resorten ligger kunde man knappt bada för vassa stenar och koraller låg på botten. Vi hade lite besvär med att hitta bättre ställe och det gick till slut. Vid resorten hängde hängmattor i palmerna vid stranden. Dem var vi ju tvungna att prova! Härligt!

Jag på Dunk Island
2004-08-09 MAGNETIC ISLAND, Magnetic Island, Australien
Nu har vi anlänt till Magnetic Island. En tysk kille, Robert som vi träffade i Mission Beach, hängde på. Vi bor i stugor på ett campingliknande ställe som är som en djurpark! Pungråttor, höns och utrotningshotade fåglar för ett jäkla liv och springer omkring och tigger mat! Det är lite jobbigt!
Vi har inte hunnit göra så mycket. Bara handlat lite dyr mat. Vi funderar på att rida men det är ganska dyrt det med.
 

2004-08-10 KOALOR, Magnetic Island, Australien

Vi promenerade till Koala Park, som är en liten gård där man tar hand om skadade djur. Vi fick klappa kängurur, emuer, koalor och mata papegojor från händerna! Koalorna är ju helt underbara. En hade en liten bebis på två månader.

Vi gick till den där hästranchen och skulle kolla om man kunde pruta. Jag sa innan att jag hoppades att jag skulle kunna prata engelska eftersom jag går runt och pratar tyska halva dagarna (med den tyske killen). Det började bra men precis på slutet ställde jag en fråga på tyska! Hon sa bara: "Vad var det för språk?!" Men vi kunde inte pruta...
Sen gick vi en vandringsled som är östkustens största koalakoloni. Och vi fick också se två vilda koalor uppe i träden. Det fanns en mycket giftig orm där också som vi dock inte såg. Under andra världskriget var platsen en militärbas och vi gick runt och tittade på signalposter, avfyringsplatser och vapenmagasin. Ganska häftigt!

På kvällen åt vi vår delikata spaghetti- och tomatsåsmiddag och var med i en pubquiz. Det gick dock inte så bra för frågorna var från en engelsk bok och handlade för mycket om engelska TV-serier och fotbollspelare.

Jag och Robert matar
regnbågslorier i Koala Park
2004-08-11 FLORENCE BAY, Magnetic Island, Australien
Vi har en strand 200 m från vårt hostel, men ändå skulle vi promenera till en annan strand 4 km härifrån. Det gick upp och ner på en bedrövlig väg men efter en timme var vi äntligen framme. Det var en liten bukt med underbart vatten och fin sandstrand. Inte så många palmer dock. Men det var så härligt att bada och vi stannade till klockan fyra.
Sen var det bara att traska hela vägen tillbaka igen...
Idag tänkte vi att vi skulle gå ut och köpa en hamburgare istället för att laga till den trista spaghetti och tomatsåsen. Men när vi kom ner tio i åtta var allt stängt utom de fina restaurangerna. Så det fick bli en dyr pizza istället.
Imorgon åker vi tillbaka till fastlandet och tar bussen mot Airlie Beach. Förhoppningsvis är det inte lika kallt på rummen som det är här! Och lite mindre fågelliv på nätterna hade också varit skönt!
 
2004-08-13 TOWNSVILLE-AIRLIE BEACH, Airlie Beach, Australien
Vi tog båten tillbaka till Townsville och hade tre timmar på oss att göra inkop, fixa seglingspaket till Whitsundays m.m. Kan låta som lång tid men vi hann knappt. Vi fick springa till bussen med all packning och kom fram fem minuter innan avgång.
Vi hade inget boende inbokat i Airlie Beach, men vid ankomsten ringde vi och fixade ett rum på det som ligger bäst till, en stenkast från stranden och centrum.

Idag gick vi till stranden, men det var lite för stenig botten så vi gick vidare till lagunen (strandliknande pool) istället.
Man märker att man har rest en bit söderut, kvällarna och vattnet blir kallare och kallare, men det är fortfarande sköna sommartemperaturer.
Imorgon bär det av på segling i Whitsundays.

Jag på hostlets balkong i Airlie Beach

2004-08-16 THE WHITSUNDAYS, Airlie Beach, Australien

Då har man varit ute och seglat i tre dagar. Det var helt underbart, men det är skönt att vara tillbaka på land där man kan tvätta sig och ha kontakt med omvärlden.
Vi åkte med en liten båt med plats för 12 personer. Vi var dock bara 6 och det var tur det för det var alldeles lagom med plats för bara oss. Vi låg i princip konstant och solade på däck. Bättre solsäng än en guppande segelbåt kan man inte få!
Mot kvällen gjorde vi ett stopp på Whitehaven Beach, den vitaste stranden man kan tänka sig. Tyvärr var det extremt lågvatten så den ofta fotograferade Hill Inlet där havet virvlar sig in över stranden var inte lika vacker som den brukar.
Jag ville jämföra sanden med Falsterbo och kom fram till att den är mer solid vit. Jag tog ett snabbdopp innan vi åkte vidare till stället där vi skulle övernatta.
Det blev snabbt mörkt och vi låg på däck, lyssnade på vågorna, tittade på stjärnorna och letade efter stjärnfall. Jag såg 3-4 stycken. Helt otroligt och romantiskt!

Dagen därpå åkte vi tillbaka till Whitehaven Beach. Vi stannade där några timmar, men det blev ingen avkoppling direkt för vi alla sprang omkring och fotograferade den kritvita sanden och det knallblå havet ur alla synvinklar! Det var helt sanslöst, skönare bad har jag aldrig haft! Det var som att bada i en pool! Nar vi spelade boll i vattnet tappade jag min guldring och trots letande med snorklingsutrustning i en halvtimme kunde vi inte hitta den. Men jag får trösta mig med att jag inte kunde förlora den på ett vackrare ställe...

Sen åkte vi till en bukt för att snorkla. Det var faktiskt ett av de allra bästa snorklingsställena jag varit på. Korallerna var otroligt vackra och fiskarna likaså. Men jag kunde tyvärr inte njuta av det som jag gjort förr för nu simmade man inte ÖVER fiskarna utan BLAND dem! De var hundratals och nafsade efter oss. Jag fick panik flera gånger och fick till slut hoppa upp i båten igen. Men jag fick sett ganska mycket i alla fall.
Innan vi åkte vidare till vårt nästa övernattningsställe gjorde vi ett stopp vid en strand där vi tog en promenad i skogen.
Vi åt en god grillmiddag innan vi återigen lade oss på däck och tittade på stjärnorna. Jag fick se ytterligare 3-4 stjärnfall. Sen tog Phil, båtens allt-i-allo, fram gitarren och satt och spelade och sjöng fram till 12 på natten.

Imorse åkte vi till Blue Pearl Bay på Hayman Island för att snorkla. Där skulle finnas en jättefisk, ca 150 cm lång, vid namn Elvis. Fiskarna var inte lika ettriga idag, men det var inte heller lika vackert som dagen innan. Jag såg två jättefiskar, men de var nog bara knappt en meter långa. Det hade varit ganska kul att se Elvis men om han hade överraskat mig i vattnet hade jag nog fått en hjärtattack av det grövre slaget så jag är ganska glad att jag inte såg honom...
Vi låg och solade hela vägen tillbaka till fastlandet och var man inte solbränd innan blev man det nu.
Jag har njutit enormt av vågorna, vinden, solen och vattnet men tre dagar var nog. Nu väntar nästa resmål och då ska vi åka båt igen!

Jag och Robert på båten


Jag på Whitehaven Beach

2004-08-17 GREAT KEPPEL ISLAND, Great Keppel Island, Australien

Nu är vi på Great Keppel Island efter en ganska jobbig dag. Har åkt buss hela natten och kom fram till Rockhamptons busstation imorse kl 06:00. Där satt vi några timmar och väntade på att dagen skulle ta sig. Sen gick vi en runda i stan och tittade på viktorianska byggnader och handlade. Vi tänkte bunkra upp med mat eftersom vi skulle åka till en ganska isolerad ö. Vi frågade en charkanställd om vi kunde ta med oss köttfärs till ön och han sa att det gick bra om vi hade kylväska. Det hade vi ju inte men han gick och hämtade en stor påse is som vi kunde lägga den i. Sen fick vi skynda oss tillbaka till busstationen med all packning plus fyra matkassar! Som tur var fick vi hjälp att komma på bussen.
Det tog en timme att åka till Rosslyn Bay där vi skulle ta färjan. Ön såg ut som ett paradis när vi närmade oss och det är jättefint här, men standarden är inte lika fin.
Jag hade jobb på gång på ett av hostlen. När vi kom fram sa de att vi kunde städa 2,5 timmar om dagen mot gratis boende. När vi kollat in stället kom vi fram till att vi inte var intresserade. Det var det sjaskigaste stället vi bott på och dessutom det dyraste, 27 dollar per natt! Det finns inte heller riktigt vatten, man dricker regnvatten och duschar i returvatten. Elen och vattnet stängs av klockan 22 och det mesta på ön stänger klockan 17. Sen är det återigen som att bo i en djurpark. Pungråttor, papagojor och andra fåglar springer omkring och vill ha vår mat! Vilket ställe va?

Men ön är jättevacker i övrigt. Här finns 17 stränder och vi tar en varje dag. Direkt efter vi kom skulle vi gå till en strand där snorklingen var bra. Det är ett helsike att ta sig fram här för det finns inga riktiga vägar, bara otillgängliga stigar som leder upp och ned över bergen. Vi fick klamra oss fast på stenar och träd. På vägen tillbaka valde vi en annan väg som ledde över stora och vassa stenar runt berget intill vattnet istället, och vi var lite oroliga att vi inte skulle komma tillbaka helskinnade. Men det gick.

Long Beach, Great Keppel IslandJag på Leek's Beach

2004-08-19 ÄNTLIGEN EN KOKOSNÖT, Great Keppel Island, Australien

Igår började vi dagen med att tvätta. Vi kollade in ett annat hostel som var lite billigare, men det var inte direkt bättre och vi orkar inte flytta. Men stanna och jobba ska vi i alla fall inte!

Sen tog vi oss till en strand på andra sidan som hette Leek's Beach. Men att ta sig dit var också en egen historia. Man skulle gå uppför ett berg och ned till andra sidan. Men vi kom till ett vägskäl, varav den ena slutade vid ett stup och den andra ledde åt fel håll. Vi gick tillbaka igen och tog vägen runt berget istället, dvs över samma stenar som igår. Vi kom i alla fall fram till slut och hade en lång och bred strand helt för oss själva. Det var helt underbart och vattnet var fantastiskt. När vi skulle gå tillbaka hittade vi en stig uppför berget och det visade sig att det var den vi ratat tidigare eftersom den ledde åt fel håll!
På kvällen satte vi oss och spelade kort en stund men klockan 22 var det lika bra att gå till sängs för det fanns ju inget ljus ändå!

Idag är det jättekallt och blåsigt. Men vi går till stranden ändå; vad ska man annars göra? Håll dock på att frysa ihjäl på vägen dit. Det blåste något extremt så vi gick vidare till en annan strand, men där var det så mycket lågvatten att man knappt kunde doppa sig.
Jag hittade äntligen en kokosnöt med saft! Jag har letat så länge. Hela dagen funderade jag på hur jag skulle öppna den. Testade med en snäcka, men det gick inte. När vi kom tillbaka till hostlet frågade jag ägaren om han visste hur man skulle göra. Då tog han fram en stor slägga och började hugga i sönder den. Det var bara en liten nöt inuti och han öppnade den till oss. Saften var inte så god, men köttet var supergott! Det blev nästan som en liten middag.
På kvällen dödade vi ett par timmar genom att spela Alfapet.
Gissa om man blivit försoffad! Man lägger sig supertidigt och går upp i normal tid. Dessutom lyckas jag somna på stranden och är jämt trött. Hur är det möjligt?

2004-08-21 RAINBOW BEACH, Rainbow Beach, Australien

Nästan alla backpackers man ser har sin mat i en grön tygkasse man kan köpa i varje mataffär. Jag har inte haft någon, men igår tog jag en från hostlet. Så nu är jag också en riktig backpacker!
Sen så var det dags att lämna Great Keppel Island. En av männen på båten är så trevlig. Han var på hostlet och frågade om vi behövde bärhjälp. Sen körde de all packning till båten och tog ombord den! Båten gick kl 17:00 och vi kom fram till Rockhampton vid 19. Vi gick och handlade mat och och satte oss på busstationen igen och hade jättetråkigt. Vi frös som bara den och bussen kom först 01:15. Man har blivit van vid att lägga sig halv elva och jag var rejält sömnig!
Det gick okej att sova på bussen den här gången också. Vi bytade buss i Hervey Bay på morgonen och kom fram till den lilla men mysiga hålan Rainbow Beach kvart i tio. Hostlet är nog det finaste vi bott på hittills. Stor och fin pool, gratis pannkaksfrukost, rena och fräscha rum med toalett och pentry samt bar och restaurang med billiga måltider.

Vi gick en runda till stranden först och sen åkte vi upp till Carlo Sandblow Lookout. Det var som en sandöken som sluttade rakt ner mot havet. Nere vid kanten hade man en fantastisk utsikt över havet och de färgade klipporna. Den ligger några svindyra hus uppe på kullarna med otrolig havsutsikt.

På eftermiddagen hade vi ett möte angående Fraser Island och blev uppdelade i grupper. Vår grupp bestod av totalt 10 personer, förutom jag och Linda, ett par från Irland, ett från Sydafrika, en från England, två från Holland och en fransman.

Jag vid Carlo Sandblow


2004-08-24 FRASER ISLAND, Rainbow Beach, Australien

Nu har jag kommit tillbaka till civilisationen igen efter campingsemestern på Fraser Island, världens största sandö.

I förrgår blev det en tidig avresa med vår fyrahjulsdrivna jeep. När vi kom över till ön blev det en lång färd längs den 12 mil långa sandstranden som fungerar som "motorväg". Vattnet såg så härligt ut, men p.g.a. strömmar och ett stort antal hajar bör man inte bada där.
Stranden är också ett flygfält och när vi vid ett tillfälle skulle börja köra fick vi snabbt backa tillbaka nar vi såg två plan som precis skulle landa!
Första dagen körde vi mest längs stranden och såg bl.a. det kända Maheno-vraket som spolades upp på stranden 1935.
Vi slog läger på stranden, lagade mat och gjorde upp eld. Det ar trist att det blir mörkt så tidigt för det fanns inget att göra i mörkret förutom att sitta framför elden. Jag satt och snackade med fransmannen en stund och blev påmind om att jag aldrig kommer lära mig franska...

Dagen efter kom vi inte iväg förrän klockan 10. Vi åkte till klippan Indian Head och tittade på valar, stingrockor, delfiner och hajar. Sen promenerade vi bort till något som kallades Champagne Pools, bassänger som bildats av klippor och det enda säkra stället att bada på. Vi hann dessvärre inte med mer den här dagen eftersom vi skulle hinna slå läger innan det blev mörkt.
Tredje dagen åkte vi direkt till Lake McKenzie, en insjö med kritvit sand och ljusblått kristallklart vatten. Det var härligt att få bada för första gången under resan och dessutom i sötvatten! Men vägen dit var lite kämpig. Man kör genom en skog med mycket djup sand och att köra en mil tar typ en timme.
Halv fyra lämnade vi ön igen och väl på båten fick vi äntligen se var första dingo! Den gick på stranden.
När vi kom tillbaka till Rainbow Beach fick vi äntligen el, rinnande vatten och toalett igen! Det var helt underbart!
Jag och Linda hade tänkt rida idag, men det var stängt. Vi åker vidare istället.

Jag med bilen vi körde med

2004-08-25 IMPULSRESA, Noosa, Australien

Linda ville gärna åka till Noosa, men jag var mer sugen på att åka direkt till Brisbane. I morse kom vi fram till att vi inte skulle till Noosa, en timme senare hade vi ändrat beslutet. Och det var bra för Noosa är jättefint. En nybyggd exklusiv bostadsort med kanaler kantade av vackra hus med egen brygga och båt, lite som Fort Lauderdale i Florida.

På vägen hit stannade bussen vid en köpcenter för lunch. Jag hittade en fruktaffär och köpte en gigantisk ananas på ca 2-3 kg för 2 dollar! Mums!

Vi bor på ett trevligt hostel i en historisk byggnad. Här finns t.o.m. sängbord, sänglampa och ett ställe att hänga upp kläderna på!

Igår gick vi en runda i Noosa National Park och fick se en vild koala uppe i ett träd. Sen gick vi och tittade i de dyra butikerna längs Hastings Street. Jag köpte en svindyr men otroligt god italiensk glass.
Klockan halv sju var vi jättetrötta och en timme senare somnade vi. Vi hade tänkt gå en runda på stan men det blev inte mycket med det...
 

2004-08-26 STORSTAD, Brisbane, Australien

Imorse tog vi en runda bland de vackra husen i Noosa Sounds och sedan låg vi på stranden ända fram till bussen till Brisbane gick klockan 15.
Det kändes lite märkligt att komma fram till en storstad igen. Man var nästan lite bortkommen! Och det är det första stället där inte allt handlar om backpacking. Här ser man män i slips istället för t-shirt och ryggsäck!
Vi bor på ett jättefint och rent hostel precis mitt i centrum. Det är helt nytt och det ser ut som ett hotell med långa korridorer och nyckelkort. TV-rummet är som en stor biosalong med storbilds-TV och fåtöljrader i olika nivåer. Rummen är dock lite trånga.
Vi funderar på att jobba här istället för Surfers Paradise, men det är ett jättesvårt val! Man kommer ju till sa många storstäder sedan så det talar väl för Surfers...2004-08-28 FESTIVAL, Brisbane, Australien

Igår gick vi bara omkring och njöt av att befinna oss i en storstad. Shoppade, kollade på folk och lyssnade på allt ljud. Faktum är att vi gick omkring i 10,5 timmar. Vi hittade ett bibliotek där man kan sitta framför Internet i två timmar! Men e-mail måste man boka separat.

Idag var vi uppe tidigt som vanligt och gick först och tittade i Botanic Gardens. Sen tog vi färjan över floden och tittade på stadens skyline från andra sidan. Det är Riverfestival har nu och ikväll vankas det fyrverkerier. Folk har campat längs floden sedan i förmiddags. En kul syn. Vi kan nog knappast räkna med att få se något med tanke på hur sent vi kommer anlända...
Tittade också på stranden på Southbank. Det är ju en lysande ide att bygga en lagun med sandstrand mitt inne i en stad som har så bra klimat och så långt till havet.


2004-08-29 KROKODILJÄGARJAKT, Brisbane, Australien

Vi hade valt plats att stå och se fyrverkerierna på, en gångbro över floden. Men när vi kom dit en minut innan det började var den avstängd... Jättekul! Vi promenerade längs floden under stora vägbroar men fick i alla fall se en av avfyringsplatserna. Det började med att ett stort flygplan flög lågt över oss med ett stort eldklot bakom sig. Jag trodde jag skulle förlora hörseln på kuppen. Fyrverkeriet var imponerande i alla fall och varade i en halvtimme.

Idag åkte vi tåg till Beerwah, en liten håla 1 timme och en kvart norr om Brisbane. Man kan ju fråga sig vad vi gjorde där. Jo, där ligger Australia Zoo, en stor djurpark som ägs av Krokodiljägaren Steve Irwin och hans fru. Vi hoppades att han skulle ta en söndagsutflykt dit själv, men det hade han ju naturligtvis inte gjort.
I våra planer ingick att krama en koala, men eftersom man då var tvungen att bli fotograferad samtidigt och betala 15 dollar för det hoppade vi över det den här gången också. Men man kunde klappa dem i alla fall. De sover ju nästan jämt och jag ville ta ett kort på en som var vaken. Då var det plötsligt en som vaknade, tittade in i min kamera och slog ut armarna. Nåt sötare har jag aldrig sett, men vad hände? Kameran vägrade trycka av! Sen var det Kodak-tillfället förbi. Jag blev inte glad!
Kängurur är inte lätta att fotografera dem heller, men jag tror att jag lyckades få ett kort där vi båda tittar in i kameran och ser glada ut.
Vi fick se shower om fåglar, ormar, tigerungar och krokodiler också.
I ett ormhus hade man samlat Australiens giftigaste ormar. Jag hade inte velat jobba med att göra rent i deras burar...
Andra djur i parken var dingos, kameler, emuer, strutsar, vombater, ödlor, bl.a. en komodovaran, och sköldpaddor, t.ex. en 173-åring som är världens äldsta djur i fångenskap.

Jag med en av Steve Irwins kängurur på Australia Zoo


2004-09-02 SLUT PÅ SLAPPANDET, Surfers Paradise, Australien

Vi anlände till Surfers Paradise i måndags kväll. Stan påminner om en blandning av Las Vegas och Miami Beach. Höga skyskrapor, en härlig strand och massor av souvenirbutiker.
När vi stod och väntade på hämtning kom ett annat hostel i limousine för att hämta upp en tjej! Men sådan tur hade inte vi...
Vi bor ganska centralt och betalar 100 dollar i veckan. Det är ett helt OK hostel eftersom det bara finns tre sängar i rummet (det är dock trångt) och man har badrum, TV och balkong. Det tråkiga är att köket är så litet och det är inte det allra renaste stället. Det är ganska dyrt att tvätta också.

I tisdags fick vi en chock när vi såg att det regnade! Kan det regna i Queensland?? Solen har ju lyst konstant sedan jag kom till Australien!
Men det gjorde inte så mycket för vi skulle ändå gå runt och söka jobb. De flesta svaren var "nej" eller "inte förrän säsongen kommer igång". Men jag lämnade in min CV på några ställen.
Sen kollapsade min mobiltelefon. Jag lämnade in den i en mobilaffär och just då ringde en av arbetsgivarna. Jag kunde inte ens svara. Men den lagades och jag ringde tillbaka. Det var en affärsinnehavare som erbjöd mig ett jobb som kassabiträde i ett snabbköp.
Jag tog det och jobbade igår. Det var ganska långtråkigt eftersom det inte hände så mycket och man tjänar inte så bra, men det är ju ett jobb. Ska dock leta vidare lite till. Har bl.a. sökt på McDonald's. Tjejen jag pratade med frågade var jag kom ifrån. "Sverige", sa jag, och hon frågade om det låg i USA för jag lät så amerikansk...


2004-09-03 SOUTHPORT, Surfers Paradise, Australien

Idag GICK jag och Linda till Southport som ligger typ 6 km från Surfers Paradise. Vi besökte först Sea World eftersom jag sökt jobb där. Vi gick upp till Human Resources och pratade med dem. De höll på att anställa nu så vi får hoppas att det leder nånvart. Men antagligen får man väl inte jobb förrän det är dags att dra vidare...
Vi gick även in på Palazzo Versace, ett av landets finaste hotell, eftersom Linda ville lämna sin CV där. De öppnade dörren för oss, i lobbyn spelades levande pianomusik och poolen var den största jag nånsin sett! Man kan ju bara drömma om att få jobb där...
Bredvid hotellet ligger ett köpcentrum var de hade en utställning om sportbilar. Jag blev särskilt förtjust i en Ferrari för 390 000 dollar...

Igår fick jag antagligen ytterligare ett jobb. Det är en glassbar som ägs av en trevlig holländare. Han hade haft bra erfarenhet av skandinaver och jag kunde antagligen göra en provtimme nästa vecka. Det är ju precis vad jag vill jobba med - glass! Det är lätt att få jobb med telemarketing också och det var därför vi gick till Southport. Här finns nämligen ett sådant företag. Men vi fastnade i shoppingcentret på vägen...
 2004-09-04 UTELIV, Surfers Paradise, Australien

Igår fick jag ett samtal från ännu en arbetsgivare. Det gällde ett jobb på en juicebar och jag skulle träffa honom på ett shoppingcenter i Broadbeach 4 km söder om Surfers. Jag gick dit men intervjun tog bara en minut eftersom han behövde nån som kunde jobba flera månader, det tog nämligen sex veckor att lära upp en! Otroligt... Men det gjorde inget. Jag gick och shoppade lite när jag ändå var där. Vilket ställe! Helt nybyggt i en intressant Disneyland-arkitektur med både inomhusytor och utomhusytor med palmer, karuseller och dammar.

På kvällen gick vi ut för första gången sedan vi kom till Australien. Vi gick till en irländsk pub. En kille kom fram och snackade med mig. Jag frågade om han var från Irland. "No, Sweden", sa han. Trodde han drev med mig först. Men det gjorde han inte. Han är från Göteborg och pluggar här. Ganska kul att träffa andra svenskar, det är man inte bortskämd med!
 
2004-09-05 VILKA VÅGOR!, Surfers Paradise, Australien

Linda och jag har fått två andra vänner också. Det är våra komiska grannar Donny från Perth och Ben från Tasmanien. De är som verkligen som natt och dag.
De följde med oss till stranden idag. Det var första gången vi var där överhuvudtaget. Vädret har inte riktigt varit strandvänligt. Tyvärr kunde jag inte njuta av badet som jag brukar. Det var snarare väldigt jobbigt, en konst helt enkelt! Vågorna var helt enorma! Jag kastades runt som en vante, tappade nästan bikinin, slog mig i sanden och svalde halva Stilla Havet. Inte alls kul, men de tyckte ju australiensarna. De försökte surfa utan surfbräda... Både jag och Linda fick den ena smällen efter den andra så vi gav upp för den där gången. Gör ett nytt försök när det är lite lugnare vågor.

De ringde från Warner Village Theme Parks och bad oss komma på anställningsintervju imorgon. Trots att jag sökte till Sea World måste man ta sig ända till MovieWorld som ligger ett halvt ljusår härifrån. Huvudkontoret ligger nämligen där.

Donny och jag badar

2004-09-06 INTERVJU, Surfers Paradise, Australien

Jag och Linda gick upp tidigt för att åka till MovieWorld. Hon skulle vara på intervjun för Food & beverage klockan nio. Jag däremot fick välja på Food & beverage och retail. Valde det senare och skulle vara där halv tolv, men vi åkte dit samtidigt eftersom vi gör allt tillsammans!
Vi skulle ta första bussen 8.03, men den kom halv nio. Busschauffören sa att hans buss skulle ta en och en halv timme, men det skulle komma en expressbuss om ett par minuter som skulle ta 20 minuter. Den kom 8.50... Så Linda kom 20 minuter för sent till hennes intervju. Bra början...
Det var bra att jag var sist för hon berättade om alla frågor så jag kunde förbereda mig. De var bara 5 personer i hennes grupp men i min var vi ca 12. Jag var rädd att jag gjorde ett misstag som valde retail, det var ju kanske lättare att få det andra och det skulle jag vara chanslös på nu. Jag vill ju bara jobba på Sea World, inte spelar det nån roll på vilken avdelning!

Vi fick fyra frågor som vi skulle besvara inför hela gruppen, bl.a. ett kundproblem man löst i arbetslivet. Jag överdrev en historia från turistbyrån eftersom jag inte haft nåt stort problem än. Min engelska var helkass eftersom jag kände sån press att tävla mot alla erfarna programledar-aktiga australiensiskor. När jag gick därifrån visste jag att det var kört. Man skulle ringa tillbaka och kolla hur det gått på eftermiddagen men jag hade inte ens lust.
Men det gjorde jag ju såklart. Jag hörde inte riktigt vad hon sa så jag skulle precis säga "Tråkigt" eller nåt sånt, men sen hörde jag "Gratulations" och blev helt chockad! Hur kunde de ge mig jobbet?? Kanske hade de anställt allihop, inte vet jag, men glad blev jag! Det var ju precis det jobbet jag ville ha! Skickade in ansökningen i juli, men den är det ingen som har tittat på. Om jag inte gått dit i fredags hade jag aldrig ens kommit på intervju! Vilken tur! Det roliga vara att Linda också fick sitt jobb, men hon ska jobba på Wet 'n' Wild som ligger bredvid MovieWorld, så hon har en bit att åka...

Nu måste jag tyvärr köpa ett par skor till eftersom man måste ha svarta skor med max 5 cm höga klackar. Nya skor är ju det sista jag behöver... Men vad gör man inte? På fredag ska jag på obetald utbildning.
Vi tog en runda på stan när vi kom tillbaka till Surfers. Vi kollade in ett nytt hostel och beslöt oss för att flytta dit. För samma pris som vi betalar nu (120 dollar) får vi en stor lägenhet istället för att litet krypin. Vardagsrum med matbord och TV, stort badrum, kök och sovrum med garderob! Dessutom har de en pool. Drömställe! Vi får tyvärr inte pengarna tillbaka där vi bor nu så vi får vänta till måndag eftersom vi precis betalt för en vecka till.
 


2004-09-10 KUL PÅ HJUL, Surfers Paradise, Australien

Det börjar bli lite långtråkigt att inte ha något att göra och att gå och handla mat är dagens höjdpunkt! Men jobb är ju på gång.
Jag såg i en TV-reklam att Andrea Bocelli kommer till Brisbane den 20/9. Biljetterna kostar från 129 dollar. Jag hade jättegärna gått, men det blir helt enkelt för dyrt, jag ska ju åka dit också...

Linda och jag tog en ny tripp till Southport och var bl.a. inne på köpcentret. Vi kom förbi en djuraffär och i fönstret låg en massa hundvalpar! De var så obeskrivligt söta! Jag föll pladask för en blandning av Golden Retriever och samojed. De var som dunbollar. Och en liten stackars Jack Russell försökte klättra uppför fönstret. Det gjorde så ont i hjärtat att se dem. Men det blev ingen hundvalp för mig, det blev en cykel istället. Jag gick till en cykelaffär och bad om deras billigaste cykel. Den kostade 115 dollar, men då fanns inget ljus, inget lås och ingen pakethållare. Dessutom måste man ha cykelhjälm har. Det är ju typiskt. Som om man behövde den utgiften också - och ytterligare nånting att slapa på! Pakethållare och ljus hoppade jag över, det senare har jag ju inte ens hemma. Får väl köra så lite på kvällen som möjligt.
Det hela kostade i alla fall 150 dollar och jag fick till och med lite rabatt. Säljaren tyckte nog lite synd om mig... Det är en jättefin cykel, mycket finare än den jag har hemma. Synd att man inte kan ta den med sig hem...

Donny har lärt mig att spela schack, det är jättekul! Och ett utmärkt tidsfördriv. Jag lyckades spela oavgjort mot honom första gången, men efter det har jag aldrig lyckats vinna. Det krävs för mycket koncentration och det är inte jag så bra på (det är därför jag inte spelar golf)...
 


2004-09-12 JOBBSTART, Surfers Paradise, Australien

I fredags gjorde jag min "Orientation" på Sea World. Fick fylla i en massa papper och gick en liten rundvandring i parken. Tittade på isbjörnar, delfiner och tigerhajar! Inte varje arbetsplats som har sådan omgivning! Hajarna var riktigt häftiga och flera meter långa. Man kan dyka med dem i en bur för en extra slant. Fick också min uniform, en knälång turkos kjol och en vit blus med turkosa delfiner vid knapparna. På måndag ska jag träna i butiken.

De ringde från snabbköpsaffären i helgen och gav mig tider för denna vecka. I dag testjobbade jag i caféet där jag egentligen sökte jobbet. Skulle vara där i fyra timmar och lära mig allt, men de tre första timmarna gick till att duka av bord och diska. Hon som jobbade hann knappt med för att det var sa mycket att göra. Den sista timmen började jag lära mig att göra cappuccino, espresso, milkshake och de olika rätterna. Jag stannade en och en halv timme längre, men lärde mig knappt nåt. Det hade behövts en vecka till allt det!
 

2004-09-13 KETCHUPEFFEKT, Surfers Paradise, Australien

Först två veckor utan nånting att göra och nu har jag så mycket jobb att jag behöver mer än dygnets 24 timmar!
I dag var det dags att flytta. Linda jobbade på morgonen och jag på eftermiddagen så jag skulle ta ned våra saker och checka ut. Men klockan 8 ringde de från Sea World och undrade var jag var. Det hade blivit ett stort missförstånd. I fredags fick jag ett samtal när jag stod mitt i trafiken på väg hem. De frågade om jag kunde göra min träning klockan 15. Det var svårt att höra och jag frågade vem det var och hörde "Sea World". Tyckte att det var lät sent men tänkte inte mer på det.
Jag fick i alla fall skynda mig att göra mig klar och sprang ned till receptionen för att fråga om jag kunde flytta mina saker från rummet när jag kom tillbaka istället. Men det gick ju inte alls och jag blev jättearg på honom, han är alltid så sur och, enligt Donny, väldigt trött på oss eftersom han tycker att vi klagar jämt.

Jag bad istället Donny hjälpa mig och han bar ned allt som var packat och resten stuvade vi bara in på hans och Bens rum. Sen kunde jag cykla iväg äntligen. De förstod allt och var inte alls sura. Jag skulle bara sätta mig ned och ta en kaffe och sen kunde vi börja. Två timmar försenat blev det, men jag jobbade två timmar extra såklart.
De ringde också från Subway och ville att jag skulle komma på anställningsintervju dagen efter och det gick jag med på.
Under dagen började också jag fundera på vem som då ringt istället och bett mig träna. Insåg att det måste vara den där glassbaren. På vägen hem från Sea World tittade jag in där för att kolla läget och hon som stod vid disken frågade om det var jag som skulle träna idag. "Ja, jag kommer snart tillbaka", sa jag och cyklade hem fort och bytte om. Det jobbet var kul. Jag fick äta en massa glass se hur det går till att göra den. Det är en liten konst att göra snygga kulor, men jag lär mig väl. De hade redan gjort ett schema till mig och det kändes lite dumt att säga att jag redan har ett jobb och vi måste pussla ihop schemat efter det. Men det ordnade sig och vi behövde inte andra på så mycket. Hon ville att jag skulle komma in dagen efter klockan 9 på morgonen och lära mig det man gör på morgonen. Jag sa nej först eftersom jag skulle jobba natt i affären, men jag var tvungen. Ändrade i alla fall Subway-intervjun.

När jag kom hem fick jag börja packa alla saker som var inslängda hos Donny och Ben. De körde oss till busstationen och sen hämtade det nya hostlet oss där med sin limousine. Vår packning fyllde hela bilen! Försökte sova när jag packat upp lite men det gick inte. Sen kom Donny kom och ringde på för att låna pengar men vi hade inga. Han stannade en stund och vi satt och snackade. Jag har nog aldrig träffat en 22-åring med hans intellekt som är väl jämförbart med en svensk 6-åring, i alla fall när det gäller geografi. Han hade inte ett rätt så jag kände mig tvungen att ta fram min kalender med kartor i och visa hur världen ser ut. Han kände varken igen Afrika, Sydamerika eller USA och trodde att England var en egen världsdel. Jaja, bor man på en ö på undersidan av jordklotet så gör man...
När jag väl kom till affären var vi dubbelbokade så jag slapp jobba. Vilken tur!

Jag på Festiola Gelati


2004-09-15 TIDSBRIST, Surfers Paradise, Australien

Det är knappt man hinner äta och sova nuförtiden. Men det är bara bra, jag behöver jobba! Det är nog ingen risk för att jag ska åka från Surfers Paradise med minus på kontot. Mitt mål med vistelsen är att jag ska ha mer pengar än jag hade när jag kom hit. Och med de här värdelösa lönerna måste man jobba mycket! Men idag är det lugnt, jag jobbar bara tre timmar. Det blir värre torsdag-fredag. Då jobbar jag 18-21, 22-06, 12-17.30 och 18-22. Det är kanske sånt där som leder till den trendiga folksjukdomen "utbrändhet"?

Jag har kommit igång på riktigt på Sea World nu. Kassaapparaten är ganska enkel och korthanteringen får man öva mycket på. Folk handlar som galningar. Framför allt precis innan parken stänger. Man måste gå ut genom affären och det bidrar ju till att det är fullpackat mellan 16 och 18. Jag har lärt mig att japaner gillar nyckelringar! Vi säljer enormt söta isbjörnar, jag tror att jag ska ta med mig en hem. Måste ju utnyttja mina 20% i rabatt!

Det här kommer nog låta konstigt men jag har blivit attackerad av fåglar! På vägsträckan precis innan man kommer fram till Sea World har stora rovfåglar (magpies) försökt fånga mig i klorna! På två dagar har det hänt fem gånger! Jätteläskigt! De har så otroligt märkliga fåglar i det här landet! Är inte jag lite för stor som fågelmat..?
 2004-09-19 JOBBFÖRMÅNER, Surfers Paradise, Australien

Jag har gjort mitt första turistbesök på Sea World. Det var en häftig upplevelse att stå endast några decimeter från farliga tigerhajar. Alla besökare har chansen att få dyka med hajarna eller vara delfintränare för en dag. Det kostar 250 dollar och jag har 20% i rabatt. Kanske något att testa?
Har jobbat i glassbaren 7 dagar i sträck och jag äter lite mer glass än jag borde! Men det är så gott! Igår skulle de slänga en stor mängd och jag tog med mig den hem istället. Det blev flera lådor!
Glassen är dyr, en kula kostar nästan 4 dollar, men det är inte sådan glass man ser hemma, denna är hemmagjord, garnerad på ett vackert vis och kallas "gelati", vilket förvirrar folket som köper den. Många frågar vad det är och andra tror att det är en konstig typ av glass. Men det är ju samma sak, men gjord på italienskt vis och "gelati" betyder ju bara glass på italienska...

Jag möter märkliga människor på Sea World också. Idag var det en som frågade om vi sålde snö! Jaja...

Mina kolleger på Sea World


2004-09-28 LINGONSYLT OCH ABBA!, Surfers Paradise, Australien

Det var ju ett tag sedan... Men så har jag ju inte heller så mycket tid längre. Jag har fått ett jobberbjudande till, via e-mail. Det gällde receptionist på ett hostel. Men det kunde jag inte tacka ja till eftersom de ville att jag skulle jobba där i 3 månader. Men annars hade det ju varit jättebra.
Jag gjorde köttbullar häromdagen. Men det blev lite torrt för jag har ju ingen lingonsylt! Jag testade med jordgubbssylt i stället, men det blev inte så lyckat!

På vägen från Sea World igår tappade jag låskedjan till min cykel. Det upptäckte jag när jag kommit fram till glassjobbet så jag fick cykla tillbaka och leta efter det, men jag hittade inte den. Det värsta är att det hänt förr, men då lyckades jag hitta den. Så idag fick jag köpa ett nytt. Rände runt i hela stan innan jag fick napp. Så himla störigt!
Jag jobbade mellan klockan 10 och 21.45 igår. Hann inte äta middag ens, men Donny kom med en hamburgare när jag slutade! Vilka snälla kompisar man skaffat!
Den har veckan blir tuff, ska jobba 52,5 timmar. Men jag har i alla fall fått min första lön nu. Hela 222 dollar... Har gjort en kalkyl över min vistelse i Gold Coast och kommit fram till att jag kommer gå med ca 400 dollar i vinst om jag jobbar i sex veckor... Det är ju småpotatis! Men det har ju varit kul i alla fall; det är värre for Linda för hon går med stor förlust hittills!

I fredags visade TV en två och en halv timme lång dokumentär om ABBA i samband med deras 30-årsjubileum. De var och är verkligen hyllade här! Tydligen vill vissa australiensare förklara dem som sina egna! Hemma hade jag nog inte brytt mig om att se det, men här var det ett av de bästa program jag sett sen jag kom hit! Man fick t.o.m. höra dem prata svenska!
 


2004-10-11 LÄNGE SEDAN!, Surfers Paradise, Australien

Det var ju verkligen ett tag sedan jag skrev nåt, men jag har inte haft tid på länge. Jobbar och står i! Förra helgen jobbade jag 12 timmar på lördagen och 12 på söndagen. Det var ganska hårt...
Jag har också flyttat ett par gånger. Fick lämna det jag stället jag gillade så mycket. Flyttade in ett par hus bort och gillade det inte alls så jag försökte undvika att vara där överhuvudtaget. I fredags flyttade jag vidare till det hostel som ligger närmast stan, Islander. Det är kanon. Man kan välja på två rum. Vanliga små med TV och badrum för 23 dollar eller ett stort dorm utan TV för 12 dollar. Valde det senare och delar med 9 personer. Men vi har ett nytt stort badrum, luftkonditionering, garderob och skåp och köket är fräscht. Dessutom finns en stor härlig pool och gratis middag, tennis och squash! Fantastiskt! Men det finns inget frys så jag kan inte ta med glass hem från jobbet längre... Och man får bara bo där en vecka i taget så jag får väl flytta ut och in igen... Jag och Donny tog en tennismatch direkt och hoppade sedan i poolen. Ett tips: spela inte tennis i Australien mitt på dagen! Jag trodde att jag skulle trilla ihop!

Jag hittade förresten min cykelkedja igen. Den låg på marken på Sea Worlds cykelparkering! Där letade jag ju inte! Men jag kunde i alla fall lämna tillbaka det nya låset jag köpte.

Fick ett mail från ett företag i Cairns som sysslar med snorklingsutflykter. De erbjöd mig ett jobb! Så dags nu!
Det var egentligen meningen att jag skulle sluta på Sea World igår och jag planerade att åka härifrån denna vecka. Men sen upptäckte jag att jag stod med på schemat i två veckor till så jag stannar dem veckorna också. Missar därmed inte det stora IndyCar-evenemanget som börjar nästa helg.

TV visade en svensk film häromdagen! Det var jättekul att se även om filmen inte var speciellt bra.
Dags att köra till jobbet!

Linda och jag i poolen på Islander2004-10-22 INDY-FEBER, Surfers Paradise, Australien

Indy har kommit till stan! Jag hör ljudet av rallymotorer ända in i sovrummet.
Har haft lite problem att ta mig till Sea World hela veckan eftersom det är avstängt nästan överallt och poliser dirigerar trafiken. Det är tur att de har annat att tänka på än min avsaknad av ljus! Det är lite som att köra i en labyrint och jag har t.o.m. fått köra Indy-banan. Men min cykel är ju inte så snabb...
På tal om cykeln. När jag kom ut från biblioteket sist fick jag en chock. Någon hade stulit mitt framhjul! De hade alltså tagit med sig skiftnyckel, skruvat av det och gått iväg. Helt ofattbart. Jag gick till polisen och sen fick jag köpa ett nytt hjul. Jag som skulle sälja den om en vecka... Men nu har jag sålt den till Donny i alla fall. Kommer sakna den...

Jag har flyttat tillbaka till Islander och vår Gold Coast Open i tennis fortsätter. Dessvärre leder Australien över Sverige, men jag ska försöka ändra på det.

Det har regnat en del de senaste dagarna. Jag jobbade i tisdags och under den första timmen sålde vi nog 500 ponchos.
Blev inkallad för att jobba i onsdags också. Fick börja med att avfrosta en frys i souvenirbutiken på hotellet bredvid Sea World. Fyllde en hel spann med is och fick lust att ge den till de stackars isbjörnarna som inte sett snö på flera år.
Sedan fick jag hoppa runt och dagen förlängdes hela tiden. Räknade inte med att jobba så länge så jag hade inte tagit nån lunch. Det tyckte inte chefen var bra så han tvingade mig att ha en och köpte ett choklad till mig, haha! Men det var han nästan skyldig mig med tanke på att han hånar mig för hur jag pratar hela tiden!