Tid: 29 maj 15:00
Plats: Kronovalls slott, Fågeltofta
Klädsel: Mörk kostym
Vigselförrättare: Christer Akej
Toastmaster: Erik Bengtsson
Fotograf: Daniel Rix, www.rixfoto.se
Musik: DJ Maffe, www.djmaffe.se
Övrig fakta

Slottet
Kronovalls slott har anor från 1600-talet, medan huvudbyggnaden som finns kvar idag uppfördes 1760. 1896 lät greve Carl Gustaf Sparre slottet byggas om i fransk barockstil efter ritningar av arkitekten Isak Gustaf Clason. Slottet förblev i ätten Sparres ägo fram till 1991 då det donerades till en stiftelse som förvaltas av Riddarhuset. Sedan 1996 arrenderas det av Åkesson & Söner Vin AB som vinslott, men greveparet Erik och Angelica Sparre bor här fortfarande på sommaren.

Marie har drömt om att gifta sig här sedan hon besökte slottet på en Österlentur med Tomelilla Turismutbildning 2002, men trodde nog aldrig att det skulle bli verklighet. "Jag har alltid velat ha ett stort bröllop och att hålla vigseln i kyrkan har aldrig varit ett alternativ eftersom jag inte är troende. För att få en liknande känsla är ett slott det ultimata alternativet! Vi tittade även på andra slott (Trollenäs, Fulltofta och Örenäs) som hade sina för- och nackdelar, men i slutändan blev det ändå mitt favoritställe."
Vigseln blir alltså borgerlig och kommer äga rum i blå salongen. Middagen intas i den vackra empiresalongen. Därefter blir det bröllopstårta och lite senare bjuds det upp till dans i blå salongen.

Transport
Eftersom vi bjuder på vin och drinkar är det en bra idé att låta bilen stå. Istället erbjuder vi en möjlighet att åka buss både dit och hem. Det beror dock på hur många som är intresserade. Priser och tider kommer senare. Kontakta oss vid intresse (formulär och kontaktuppgifter under länken ANMÄLAN ovan).
Vill man ändå köra hittas vägbeskrivning från Malmö här.

Boende
Om ni istället vill övernatta på slottet tillsammans med oss kan ni kontakta Kronovall direkt. Tel. 0417-232 16 eller via hemsidan www.kronovall.se. Priset är 1600 kr/rum.
Andra övernattningsalternativ i närheten:
STF Hotell och Vandrarhem, Skåne-Tranås (7 km från Kronovall). Tel. 0417-203 30
Brösarps Gästgifveri, Brösarp (13 km). Tel. 0414-736 80
STF Hotell Brösarp/Kuskahusen, Brösarp (14 km). Tel. 0414-921 41
Stora Hotellet, Tomelilla (16 km). Tel. 0417-130 40