- sevärdheter och dagböcker
 

 

 

 

 

 

 

 
Mina resor - Irland.
 
Den gröna ön gör verkligen själ för sitt smeknamn. Naturen är böljande, sagolik, grönskande och väldigt vacker. Det är inte konstigt att så många filmer spelats in här. Att ön är så grön kan den tacka den väldiga regnmängden som väller ned över landet. Glöm inte paraply när du besöker Irland!

Platser   Hostels
DUBLIN (Antal dagar: 5)
Irlands huvudstad är en vacker och mysig stad med mycket historia, uteliv och shopping. Några av de främsta servärdheterna är Trinity College som rymmer den berömda Book of Kells, shoppinggatan Grafton Street med sina gatuartister, den vackra gamla bron Ha'Penny Bridge, Christ Church Cathedral, Dublins äldsta byggnad, det mysiga området Temple Bar, den vackra viktorianska parken St Stephen's Green och det intilliggande shoppingcentret St Stephen's Green Shopping Centre.
Det är väldigt lätt att ta sig runt med bussar och spårvagnar, men man måste ha jämna pengar redo.
Betyg: 8

GALWAY (Antal dagar: 1)
Medeltidsstaden Galway är otroligt vackert men de pittoreska gamla gatorna kantade av färgglada hus, lokala pubar och intressanta butiker. En av de mest typiska medeltidsgatorna är Kirwan's Lane.
Det är en liten stad som är lätt att ta sig runt till fots.
Utanför Galway finns en mängd saker att besöka, t.ex. naturområdet Connemara, Aran Islands, och det karga Burren med de keltiska ruinerna, gravarna, grottan Ailwee Cave och de mäktiga klipporna Cliffs of Moher som stupar 120 m ned i Atlantens vågor. Det finns ett flertal organiserade turer till dessa ställen om man inte vill hyra bil och köra runt själv.
Betyg: 9
  SLEEPZONE GALWAY CITY, GALWAY (Antal nätter: 1)
Utmärkt hostel i närheten av centrum, tåg- och busstationen. Rummen är ganska trånga med många sängar, men det är mycket rent och fräscht och har badrum.
Superfint kök och en utomhusterrass med grill.
Gratis Internet.
Kontakt: Bothar na mBan. Tel: +353 91 566999. E-mail: info@sleepzone.ie Webbsida: www.sleepzone.ie/sleepzonegc.html
Betyg hostel: 9     Betyg läge: 10